Atutem naszej szkoły jest stołówka z własną kuchnią prowadzoną przez panią Dominikę Makłowicz-Niklińską. Priorytetem szefa kuchni jest zapewnienie zdrowego, bogatego w składniki odżywcze posiłku, uwzględniającego zapotrzebowanie energetyczne dzieci w wieku szkolnym.
„Niełatwo jest gotować dla dzieci. Niełatwo jest również sprostać oczekiwaniom rodziców. Podjęłam się tego trudnego, ale jakże wdzięcznego zadania pięć lat temu, tworząc stołówkę w naszej szkole.
Układając menu kieruję się zasadą, że tylko produkty dobrej jakości zapewnią smaczne i zdrowe dania. Dlatego też, gotujemy z codziennych dostaw, nie dodajemy żadnych „polepszaczy” smaku, nie używamy przetworzonej żywności. Wszystko, co dzieci dostają na talerze jest przygotowywane od zera w naszej kuchni. Wiedzę swą weryfikuję i poszerzam biorąc udział w różnych konferencjach i kursach dotyczących żywienia dzieci i młodzieży. Kursy te, często organizowane są przez Instytut Żywności i Żywienia, który to, wraz z Sanepidem sprawuje pieczę nad placówkami żywienia zbiorowego a tym samym nad naszą stołówką. Od początku działalności mamy wdrożony system HACCP, który pozwala nam kontrolować jakość naszych dań.
Jestem nie tylko szefem kuchni, jestem również matką, której zależy na wyrobieniu i utrwaleniu u dziecka zdrowych nawyków żywieniowych. Podwójnie więc dokładam starań, aby nasze obiady były smaczne i zdrowe a nasze dzieci zadowolone.”
e-mail: sobieskiego3.1@gmail.com
Koszt obiadu 19 zł.
Nr konta: PKO S.A. 50 1240 4533 1111 0010 4614 7542
Dominika Makłowicz-Niklińska
Harmonogram obiadów
HARMONOGRAM OBIADÓW | ||
GODZINA | SALA | KLASA |
12:20 | SALA NR 1 | ACADEMOS 7A, 7B, 7C |
SALA NR 2 | ACADEMOS 8A, 8B, 8C I LCEUM | |
SALA NR 3 | OTWARTY ŚWIAT 4A, 5A, 6A, 7A, 8A | |
SALA NR 4 | OTWARTY ŚWIAT 3A, 3B | |
13:15 | SALA NR 1 | ACADEMOS 5A |
SALA NR 2 | OTWARTY ŚWIAT 1A, 1B | |
SALA NR 3 | ACADEMOS 4A, 4B, 6A, 6B, 6C | |
SALA NR 4 | OTWARTY ŚWIAT 2A, 2B | |
13:55 | SALA NR 1 | |
SALA NR 2 | ACADEMOS 3A, 3B | |
SALA NR 3 | ACDEMOS „0”, 1A, 1B, | |
SALA NR 4 | ACADEMOS 2A, 2B |